Crnogorski Montenapoleone

Kompanija Samms je osnovana u maju 1994. godine, a početak rada je obilježen slovenačkim brendom Mura. Prepoznata još u bivšoj Jugoslaviji kao simbol tradicije i kvaliteta, Mura je bila i prva franšizna trgovina u Crnoj Gori.

Prateći razvoj tržišta i potrebe kupaca, SAMMS se okrenuo pronalaženju luksuznih brendova koji slave različitost i pružaju jedinstveni stil svakom klijentu.

Tada je između ostalih portfolio kompanije obogaćen sofisticiranim italijanskim brendovima kao što su: MaxMara, Weekend, MaxCo, Ermenegildo Zegna.

Danas, nakon 26  godina uspješnog poslovanja na teritoriji Crne Gore, SAMMS je ekskluzivni zastupnik i vlasnik franšiznih trgovina za 13 svjetskih modnih brendova: MaxMara, Weekend, Max&co, PennyBlack, LiuJo, Twin-Set, HugoBoss, Paul&Shark, Ermenegildo Zegna, Gerry Weber, Pinko i Petit Bateau.

Pored franšiznih trgovina SAMMS ima i maloprodajne objekte-multibrend shopove u okviru hotela Splendid, u shopping centru Plaza u Budvi, u Tivtu-Porto Montenegro, u Baru ali i u Podgorici.

Svih ovih godina firma SAMMS funkcioniše kao društveno odgovorna, organizujući, ali i učestvujući u brojnim humanitarnim akcijama. Urađeno je mnogo na ljepšem izgledu dijela grada u kojem su i smještene sve trgovine. Zahvaljujući tome, Bulevar Džordža Vašingtona od prvobitno bezlične ulice danas izgleda kao ulica u nekoj od svjetskih metropola, pa je poznata kao crnogorski Montenapoleone.

SAMMS je otvarajući franšizne trgovine u glavnom gradu, koje predstavljaju specijalizovane radnje identične onima koje se mogu vidjeti u Rimu, Milanu, Parizu ili Londonu, dao doprinos kulturi i stilu kako grada tako i cijele države.

Praćenje modnih trendova i otvaranje novih franšiznih trgovina kao i definisanje kvalitetnog koncepta tržišno i modno orjentisane kompanije osnova je poslovne politike  SAMMS-a.