Uslovi korišćenja

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača(“Sl. list CG”, br. 2/2014, 6/2014 – ispr., 43/2015, 70/2017 i 67/2019), kupovina putem naše online prodavnice smatra se prodajom na daljinu.

Posjetom ili kupovinom u internet prodavnici, prihvatate uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. SAMMS Internet prodavnica zadržava pravo da bez prethodnog obavještavanja vrši izmjene i dopune ovih uslova korišćenja.

Radno vrijeme internet prodavnice je 24 časa, 7 dana u nedjelji.

 

REGISTRACIJA KORISNIKA

 

Našu internet prodavnicu možete koristiti kao „registrovani korisnik“ ili kao „neregistrovani korisnik“, uz obavezno unošenje podataka za slanje i potvrdu porudžbine. I pored ove opcije, preporučujemo Vam da se registrujete za kupovinu, jer ćete tom prilikom kreirati svoj profil na kom ćete imati uvid u istoriju svih svojih porudžbina, popis željenih proizvoda, a možete se prijaviti  i na naš newsletter.

 

 NARUČIVANJE  PROIZVODA

 

U internet prodavnici birate proizvod, boju i veličinu, pa ga klikom na dugme dodajete u svoju korpu. Klikom na korpu ili ikonu Vašeg profila u internet prodavnici, bićete preusmjereni na stranicu sa pregledom porudžbine. Tamo možete promijeniti količinu, izbrisati proizvod ili ako želite možete dodati novi vraćanjem na željenu rubriku. Kada završite sa odabirom proizvoda, prilikom pregleda korpe pritisnite dugme za sledeći korak i odaberite način dostave i plaćanja i ispunite sva obavezna polja. Nakon unosa svih podataka, kliknite na dugme da biste potvrdili porudžbinu. Za nekoliko minuta primićete e-poštu sa pregledom porudžbine na e-adresu koju ste naveli prilikom prijave koja istovremeno predstavlja i potvrdu o zaključenom ugovoru.

Ako Vam zatreba pomoć, budite slobodni da nas kontaktirate na email onlineshop@samms.me ili na broj +382 69 090 391.

 

POTVRDA KUPOVINE

Potvrdom poružbenice sklopili ste ugovor o kupovini određene robe i obavezali se da ćete istu platiti na način koji ste odabrali prilikom kreiranja porudžbine. Ugovorna strana sa kojom ste zaključili ugovor je:

 

SAMMS DOO, Bulevar Džordža Vašingtona 56, 81000 Podgorica, Crna Gora

PIB: 02196727

PDV: 30/31-00086-5

Žiro račun: 510-0000000000386-46

Web adresa: www.samms.me

Kontakt telefon: +382 69 090 391;

Kontakt e-mail: onlineshop@samms.me

Sklapanjem ovog ugovornog odnosa prihvatate sva prava i obaveze predviđene Zakonom o zaštiti potrošača Crne Gore (“Sl. list CG”, br. 2/2014, 6/2014 – ispr., 43/2015, 70/2017 i 67/2019).

 

NAČIN PLAĆANJA

 

Naručene proizvode možete platiti:

  • Plaćanje pouzećem

Ukoliko ste prilikom procesa poručivanja izabrali opciju plaćanje pouzećem, kuriru prilikom isporuke plaćate iznos koji je naznačen na Vašoj porudžbenici. Plaćanje je moguće isključivo gotovinom.

  • Plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu

Plaćanje možete izvršiti Maestro, MasterCard i Visa platnim karticama. Nakon što potvrdite narudžbinu, bićete preusmjereni na stranicu za sigurno plaćanje, na kojoj vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćanje. Nakon što potvrdite narudžbinu, provjerite svoju e-poštu koju ste naveli prilikom naručivanja proizvoda jer ćete na navedenu adresu primiti poruku potvrde. Iz bezbjednosnih razloga, podaci o Vašoj platnoj kartici su vidljivi samo banci kao procesoru kartica. Stranica banke je zaštićena i sigurna za ovu vrstu transakcija.

  • Uplatom na žiro račun

Uplatu možete izvršiti na naš žiro račun CKB (510-0000000000386-46)­­­­ i nakon toga nas obavijestite putem maila onlineshop@samms.me ili na broj +382 69 090 391. Čim uplata bude vidljiva na našem računu, proizvod će biti poslat.

 

ZAŠTITA POVJERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, povjerljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje banka kao procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranici banke.

Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nijesu dostupni našem sistemu.

 

POVRAĆAJ SREDSTAVA

 

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, povraćaj se vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtjev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice, odnosno na žiro račun sa kojeg je izvršena uplata.

U slučaju plaćanja pouzećem, kupac je na obrascu za povraćaj/reklamaciju proizvoda u obavezi unijeti svoj broj žiro računa na koji će se izvršiti povraćaj sredstava.

 

ISPORUKA

 

Dostava na teritoriji Crne Gore je besplatna. Dostavu vrši kurirska služba SEE ALL express u roku od 2 do 5 radnih dana. Za sve porudžbine kreirane petkom i vikendom ili državnim praznicima, isporuka se može produziti do 7 radnih dana.

Rok isporuke počinje kada porudžbinu potvrdi internet prodavnica, a u slučaju plaćanja preko žiro računa prvog radnog dana nakon prijema potvrde da su uplaćena sredstva na našem računu.

 

ODUSTAJANJE OD KUPOVINE

 

Potrošač ima pravo da jednostrano raskine ugovor zaključen na daljinu u roku od 14 dana od dana primanja porudžbine, shodno čl.74Zakona o zaštiti potrošača Crne Gore (“Sl. list CG”, br. 2/2014, 6/2014 – ispr., 43/2015, 70/2017 i 67/2019) .

U slučaju vraćanja proizvoda, neophodno je da nam prethodno na email: onlineshop@samms.me priložite propisano popunjenu i potpisanu Izjavu o odustajanju, koju možete naći OVDJE dok je original potrebno dostaviti zajedno sa proizvodom. To možete uraditi lično, u maloprodajnom objektu brenda kojeg je kupljeni proizvod(naziv maloprodajnog objekta i adresu možete vidjeti na fiskalnom isječku koji prati Vaš paket), ili poslati na adresu: SAMMS DOO, Bulevar Džordža Vašingtona 56, 81000 Podgorica, Crna Gora.

SAMMS DOO prihvata vraćanje samo one robe koja je potpuno nova i u originalnom stanju i ambalaži, sa svim etiketama/deklaracijama, uz prateći račun ili fakturu. U suprotnom nijesmo u obavezi da kupcu vratimo primljeni iznos kupoprodajne cijene. Troškove vraćanja robe snosi kupac.

 

ZAMJENA PROIZVODA

 

Ukoliko kupac utvrdi da artikal nije odgovarajući, potrebno je da popuni obrazac za zamjenu koji može preuzeti OVDJE, i poslati na email: onlineshop@samms.me ili fax: +382 20 234 907.

O dostupnosti i mogućnosti zamjene bićete obaviješteni u roku od 2 radna dana. Bez prethodno poslatog obrasca za zamjenu nije moguće izvršiti istu.

Rok za zamjenu proizvoda je 14 dana od trenutka prijema. Nakon potvrde korisničke podrške da je zamjena moguća, proizvod možete zamijeniti i u maloprodajnom objektu brenda kojeg je kupljeni proizvod (naziv maloprodajnog objekta i adresu možete vidjeti na fiskalnom isječku koji prati Vaš paket), ili poslati na adresu: SAMMS DOO, Bulevar Džordža Vašingtona 56, 81000 Podgorica, Crna Gora.

Transportne troškove snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. Troškove ponovnog slanja drugog proizvoda, snosi prodavac.

SAMMS DOO prihvata zamjenu samo one robe koja je potpuno nova i u originalnom stanju i ambalaži, sa svim etiketama/deklaracijama,uz prateći račun ili fakturu. U suprotnom prodavac neće izvršiti zamjenu.

 

REKLAMACIJA

 

Kupac ima pravo na reklamaciju/prigovor shodno čl.25 Zakona o zaštiti potrošača (Sl list br. 2/2014, 6/2014, 43/2015, 70/2017, 67/2019), popunjavanjem reklamacionog lista koji možete pronaći OVDJE.

 

Shodno čl.26  Zakona o zaštiti potrošača, potrošač ima pravo da uloži prigovor na pogrešno obračunatu cijenu/račun, i  tada prilaže na uvid artikal i fiskalni račun ili neku drugu, zakonom predviđenu potvrdu plaćanja, najkasnije u roku od osam (8) dana od dana plaćanja računa.

 

U slučaju nesobraznosti kupljenog proizvoda možete podnijeti prigovor zbog nesaobraznosti u rokovima predviđenim članom 49 Zakona o zaštiti potrošača. Neophodno je da potrošač prigovor(reklamaciju) prethodno pošalje na email onlineshop@samms.me ili na fax: 020/234-907 dok original treba biti dostavljen uz vraćeni/reklamirani proizvod, što možete učiniti i lično u maloprodajnom objektu brenda kojeg je kupljeni proizvod (naziv maloprodajnog objekta i adresu možete vidjeti na fiskalnom isječku koji prati Vaš paket), ili poslati na adresu: SAMMS DOO, Bulevar Džordža Vašingtona 56, 81000 Podgorica, Crna Gora.

Prigovori će se rješavati shodno članu 27 Zakona o zaštiti potrošača, najkanije u roku od 8 dana od dana prijema prigovora.

Potrošač nema pravo na bilo kakvu nadoknadu ako je nedostatak nastao njegovom krivicom.

 

IZJAVA O ODRICANJU OD ODGOVORNOSTI

 

Nastojimo da uvijek budemo što precizniji u prikazu i opisu proizvoda, njihovih karakteristika i cijena, ali ne možemo da garantujemo da su sve informacije kompletne i bez greške. Slike ne moraju biti 100% identične proizvodima. Svi artikli prikazani na sajtu su dio naše ponude, ali ne podrazumijeva se da su dostupni u svakom trenutku. U slučaju da naručeni artikal nije dostupan, kupac će biti obaviješten u roku do 2 radna dana.